- Promocja!
- -30%

Naturalną konsekwencją powstania bezglutenowego czeskiego ciasta Marlenka było stworzenie bezglutenowych miodowych kulek Marlenka. Pozwoliło to na stworzenie możliwości spróbowania wyrobów Marlenki osobom, które nie tolerują glutenu. Fenomenem tych marlenkowych kulek mocy, jak niektórzy je nazywają, jest niezmieniony smak w stosunku do miodowych kulek czy nawet czeskiego ciasta Marlenka.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Jest nam niezmiernie miło, że również bezglutenowcy, którzy posiadają restrykcyjną dietę, mogą rozkoszować się przysmakami Marlenki.
Zaznaczmy przy okazji, że charakterystyczną cech czeskiego ciasta Marlenka jest to, iż
nie posiada w składzie ani sztucznych barwników ani konserwantów. Bowiem kulki mocy swej dostają dzięki podstawowemu składnikowy, jakim jest miód, karmel i orzechy.
Tutaj podobnie do pozostałych produktów Marlenki jest długi okres przechowywania i jego łatwość.
Oprócz oczywistego wpływu kuchni ormiańskiej i konotacji z kuchnia czeską, mamy w przypadku wypieków Marlenka również echo kuchni Bliskiego Wschodu. A to za sprawą graniczącej z Armenią Turcji i jej popularnym przysmakiem baklawą, którą możecie Państwo spróbować tutaj.
Skład:
Mleko zagęszczone słodzone kakaowe (mleko, cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), margaryna [olej palmowy, w pełni utwardzony olej kokosowy, woda, olej rzepakowy, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól kuchenna,regulator kwasowości (kwasek cytrynowy), aromat], cukier, mieszanka jajeczna, mąka ryżowa, miód 3,2%, orzechy włoskie 2,4%, bezglutenowy błonnik owsiany,. substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), karmelizowany syrop cukrowy, psylium 0,14%, naturalny aromat (waniliowy, orzechów włoskich), aromat (etylowanilin). Produkt może zawierać ślady soji.
Wartość energetyczna: 1699 kJ/ 100 g, 406 kcal/100 g
Tłuszcze: 21 g
-w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Węglowodany: 48 g
-w tym cukry: 37 g
Białka: 5,8 g
Błonnik: 3,1 g
Sól: 0,42 g
Dzięki unikalnej recepturze, wysokiej jakości składnikom i sposobowi pakowania kulki miodowe MARLENKA® BEZGLUTENOWE mają wyjątkową trwałość
- 90 dni w temperaturze od 2 do 24 ° C
- 6 miesięcy przy przechowywaniu w temperaturze poniżej 8 ° C
- 12 miesięcy w przypadku zamrożenia w temperaturze -18 ° C
Zobacz także