Marlenka miodowa z kakao 800g
Marlenka miodowa o smaku mleczno - czekoladowym stanowi kontynuację sukcesu, jaki spotkał tradycyjny czeski miodownik Marlenka. Podobnie, jak jego pierwowzór powstało podług tradycji kuchni ormiańskiej i składa się z tych samych ingredientów, co jego poprzednik. Równiarko swoją wyjątkową trwałość czeskie ciasto Marlenka zawdzięcza naturalnemu miodowi. Z serca beskidzkich gór oczywiście.
MARLENKA® to tort wytwarzany według ormiańskiej rodzinnej receptury. Stał się on legendą za sprawą najwyższej jakości surowców. Bez użycia konserwantów i barwników. Jego charakterystyczny i oryginalny smak daje puszyste miodowe ciasto, przepyszna mleczna śmietanka oraz wyselekcjonowane kakao.
Produkt jest również wolny od GMO.
Za wyjątkową jakość została wyróżniona krajowym znakiem jakości KLASA.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Rozkoszując się tym niebywałym miodownikiem możemy doświadczyć niemalże uniesienia smakując fantastyczny mleczny krem ukryty pomiędzy przepysznymi warstwami ciasta Marlenka. To ono - czekoladowe ciasto Marlenka - należące do słynnych ormiańskich wypieków, pojawia się tam, gdzie łączy się kuchnia czeska i kuchnia ormiańska.
Marlenka miodowa z kakao posiada, podobnie jak jego poprzednik, grono wiernych wielbicieli. Tę kulinarną podróż można urozmaicić równie niezwykłymi kulkami czekoladowymi , kulki orzechowymi czy napoleonkami.
To kolejny dowód na to, jak wizja i tradycja, czyli połączenie tego co przeszłe z tym co przyszłe, może ubarwić kulinarny świat.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
SKŁAD:
Warstwowe ciasto miodowo-kakaowe z kremem mlecznym (52%), ozdobione kruszonką miodową. Pakowane w atmosferze ochronnej. Według staroormaińskiego przepisu rodzinnego.
składniki: cukier, mąka pszenna, margaryna [olej palmowy*, woda, całkowicie utwardzony tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], mleko, pasteryzowane jajo, syrop glukozowy, olej rzepakowy, miód 5%, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,7%, woda, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), masło, aromat.
Może zawierać orzechy włoskie i soję .
Nie zawiera dodatku substancji konserwuj cych i barwników.
*ze zrównoważonych źródeł.
Przechowywać w temperaturze 2 - 24 oC.
Okres trwałości do 90 dni. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 2 - 8oC i spożyć w ciągu 14 dni.
Chroń przed wysychaniem w kloszu na ciasto Marlenka.
Zobacz także