Marlenka miodowa 800g
Marlenka miodowa jest pozbawiona konserwantów oraz sztucznych barwników. Ten tort miodowy, to klasyczne ciasto miodowe - legendarny przedstawiciel gatunku. Prawdziwie oryginalna MARLENKA® powstała na bazie beskidzkiego miodu, według starej ormiańskiej receptury.
Ciasto miodowe z orzechami użyte do tortu Marlenka to surowce najwyższej jakości, które potrafią bardzo długo zachować swoją świeżość. To sztandarowe ciasto czeskie znalazło się tam, gdzie stykają się kuchnia czeska i kuchnia ormiańska. W tym gronie znajdują swoje miejsce również: ciasto czekoladowe, kulki czekoladowe czy kulki orzechowe. Ten charakterystyczny i wyjątkowy smak tortu nadają przede wszystkim puszyste ciasto miodowe, przepyszny krem karmelowy oraz smak i aromat prawdziwych orzechów włoskich.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Jeśli zajrzycie do historii czeskiego ciasta miodowego z orzechami Marlenka, to przekonacie się, jaką drogę ono pokonało, by zagościć na Waszych stolach.
Tort Marlenka to czeskie ciasto miodowe powstałe dzięki wytrwałości i determinacji ormiańskiej rodziny. Efektem wykorzystania domowej receptury, która świadczy o tym, jak wielki potencjał tkwi w zasięgu naszych rąk, ciasto Marlenka przepis swój zawdzięcza tradycji. Ale ten przepis to nie tylko skład samego ciasta. To również sposób na sukces firmy, która z niewielkiej manufaktury urosła do potęgi piekarnictwa.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
SKŁAD:
Warstwowe ciasto miodowe przełożone kremem karmelowym (51%), ozdobione orzechami włoskimi, kruszonką miodową i paskami kakao. Pakowane w atmosferze ochronnej. Według staroormaińskiego przepisu rodzinnego.
składniki: cukier, mąka pszenna, mleko, margaryna [olej palmowy*, woda, całkowicie utwardzony tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], pasteryzowane jajo, syrop glukozowy, miód 5%, olej rzepakowy, orzechy włoskie 1,4%, woda, karmelizowany syrop cukrowy 0,4%, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), masło, naturalny aromat karmelowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat.
Może zawierać soję .
Nie zawiera dodatku substancji konserwujących i barwników.
*ze zrównoważonych źródeł.
Przechowywać w temperaturze 2 - 24 oC.
Okres trwałości do 90 dni. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 2 - 8oC i spożyć w ciągu 14 dni.
Chroń przed wysychaniem w kloszu na ciasto Marlenka.
Za wyjątkową jakość została wyróżniona krajowym znakiem jakości KLASA.
Produkt jest również wolny od GMO.
Zobacz także