Marlenka miodowa z cynamonem 800g
Okazuje się, że ciasto czeskie Marlenka może posiadać mnogość rożnego rodzaju kombinacji. Z czego zawsze bazą do powstania kolejnej wariacji na temat tortu miodowego jest on sam – tort miodowy marlenka. I tym razem producent nie mógł pozostać obojętny na trendy panujące nie tylko w kuchni czeskiej, kuchni ormiańskiej czy nawet europejskiej. Okazuje się, że cynamon to hit o zasięgu światowym.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Cynamon bowiem, znany już w Starożytnym Egipcie, a wymieniany także w Piśmie Świętym, posiada doskonale właściwości antyseptyczne. To drodzy Państwo w połączeniu z dużą ilością miodu czyni czeskie ciasto Marlenka produktem dostarczającym nie tylko walorów smakowych, ale możemy pokusić się o stwierdzenie, że również zdrowotnych.
Idąc za ciosem cynamon został dodany również do kulek miodowych. Bo, jak wiecie Państwo, jeśli mieliście już wcześniej styczność z Marlenką, jej wykwintne ciasta idą zawsze w parze z siostrami kulkami marlenkami, a w szczególności z cynamonowymi kulkami cynamonowymi, które śmiało mogą być określone mianem kulek mocy.
SKŁAD:
Warstwowe ciasto miodowe z kremem cynamonowym (52%), ozdobione orzechami włoskimi, kruszonką miodową i paskami kakao. Pakowane w atmosferze ochronnej. Według staroormaińskiego przepisu rodzinnego.
składniki: cukier, mąka pszenna, mleko, margaryna [olej palmowy*, woda, całkowicie utwardzony tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól, aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], pasteryzowane jajo, syrop glukozowy, miód 5%, olej rzepakowy, orzechy włoskie 1,4%, woda, karmelizowany syrop cukrowy, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), masło, cynamon 0,3%, naturalny aromat karmelowy, kako o obnizonej zawartości tłuszczu, aromat.
Może zawierać soję .
Nie zawiera dodatku substancji konserwujących i barwników.
*ze zrównoważonych źródeł.
Przechowywać w temperaturze 2 - 24 oC.
Okres trwałości do 90 dni. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 2 - 8oC i spożyć w ciągu 14 dni.
Chroń przed wysychaniem w kloszu na ciasto Marlenka.
Zobacz także